Mеђународна конференција COBISS 2022.„Заједно јачамо поверење у науку и развој” – Mарибор, Словенија

24/10/2022.

У организацији Института информацијских знаности из Марибора (IZUM) 19. и 20. октобра 2022. године, у Марибору, у Словенији, одржана је међународна конференција свих чланица, под слоганом “Заједно јачамо поверење у науку и развој”. Конференција је била хибридна, уз пордшку онлине апликације ZOOM.
На овој Конференцији, на којој је прослављено и 30 година од оснивања и имплементирања COBISS-а, учествовала је, по позиву, И делегација Србије, као најбројнија, а чиниле су је колеге из Народне библиотеке Србије, Библиотеке Матице српске, Универзитетске библиотеке, Библиотеке САНУ, Библиотеке Српске патријаршије, Народне библиотеке “Вук Караџић” Крагујевац, Народне библиотеке “Стефан Прввенчани” Краљево, Градске библиотеке Вршац, Семинарске библиотеке за англистику Филозофског факултета у Новом Саду и Катедре за библиотекарство Филолошког факултета у Београду.
На Конференцији је представљен широк избор тема из различитих области науке, везаних за библиотекарство, као И упознавање са радом супер рачунара у рачунарском центру IZUM.
Из Србије, излагање на тему “COBISS систем као извор података за развојне програме и пројекте у Србији”, одржала је Весна Стевановић, заменица управника Народне библиотеке Србије, руководилац NCC.
Програм конференције са темама излагача може се видети на https://conference.cobiss.net/index.php/en/home/

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content