Књижевни разговори са Нином Живанчевић

28.06.2019. у 19:00 h
Атријум Народне библиотеке Србије

Задовољство нам је да вас 28. јуна, у 19 сати, позовемо у Атријум Народне библиотеке Србије на Књижевне разговоре са Нином Живанчевић.

УчествујуПавле Ћосић, лингвиста, писац и уредник у ИК Корнет; Нађа Парандиловић, уредница у издаваштву, бави се прозодијом и експерименталном фонетиком; Нина Живанчевић, песникиња, прозаисткиња, критичарка, преводитељка и професорка.

На Књижевним разговорима са Нином Живанчевић биће дотакнуте теме песничког, прозног и есејистичког опуса наше познате књижевнице, која ће том приликом говорити своју поезију. Посебан осврт биће дат на несвакидашњу књигу Нине Живачневић Оно што се памти, у издању Корнета, која припада припада новом, хибридном жанру теоријско-прозног, антрополошког есеја, односно, есејистичке контемплације у духу анархо антрополога Дејвида Гребера, који је у поговору коментарисао ово штиво, сврставајући га у доба пост-роботске комуникације АНТРОПОЦЕНА.

Нина Живанчевић је објавила 15 књига поезије, 2 књиге кратких прича, 2 романа, 3 књиге есеја. Предавала је књижевност и теорију позоришне авангарде на универзитетима и институтима у Америци и Европи. Изводи поетске перформансе са познатим уметницима. Дела је објавила на српском, енглеском и француском. Живи у Паризу.

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content