Циклус „Писац у библиотеци, вечери на Косанчићу“ ~ Интерактивна дечија књижевна радионица Уроша Петровића

 Локалитет на Косанчићевом венцу

Позивамо вас да дођете 7. септембра 2023. године , у 18 сати, на локалитет на Косанчићевом венцу, месту срушене Народне библиотеке Србије у Другом светском рату, на први програм у оквиру циклуса Писац у библиотеци, вечери на Косанчићу посвећеног ученицима, њиховим наставницима и родитељима – „Књижевна радионица Уроша Петровића“.

Програм који води књижевник Урош Петровић замишљен је интерактивно у виду подстицања ученика и ученица да кроз одређене форме, као што су бајке и загонетке, инвентивније и успешније приступе својим обавезама, слободном времену, решавању животних изазова и разумеју стварност у којој живе.

Урош Петровић (1967) је књижевник чија дела померају границе у савременој литератури за децу и младе. Аутор је више од двадесет књига (160 издања, 500.000 примерака) и добитник већег броја најпрестижнијих награда за књижевност за младе. По његовом награђеном роману Пети лептир снимљен је први (и једини) дугометражни 3Д филм у историји српске кинематографије. Аутор је и више оригиналних стоних друштвених игара, од које су три награђене признањем Добра играчка Пријатеља деце Србије и две наградом Гран При за Играчке са сврхом. Дао је допринос и у реализацији култног серијала Фазони и форе, као и у квизу Лавиринт на Јавном сервису Радио телевизије Србије као Творац лавиринта.

Добитник је и већег броја награда за фотографију (National Geographic, Microsoft, Wikipedia), које објављује широм планете. Коаутор је НТЦ система учења, и аутор концепта Загонетна питања, као и програма за усавршавање Како размишљањем изван устаљених оквира доћи до нових идеја и решења?, Загонетне илузије мозгаМозгаоница за бољи свет и Мисли креаКтивно. Један је од првих званичних креативних амбасадора Србије у оквиру националног пројекта Србија ствара.

Књиге су му до сада објављене и у Италији, Мађарској, Грчкој, Словенији, Румунији, Северној Македонији и Чешкој, као и на енглеском језику.

Био је председник Менсе Србије и један од најуспешнијих решавача IQ X теста на свету.

Улаз је слободан.

Добро дошли!

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content