Да ли се познајемо? / Зашто се не читамо?

Онлајн програм


24. 11. 2021. године
Само на FACEBOOK налогу Народне библиотеке Србије

Позивамо вас да 24. новембра 2021, у 18 сати, преко званичне фејсбук странице Народне библиотеке Србије, испратите онлајн програм Центра словенских култура Да ли се познајемо? / Зашто се не читамо? који се реализује у оквиру циклуса трибина посвећених петнаестогодишњици едиције „100 словенских романа“. Програм се може пратити и у одложеном гледању преко фејсбук странице и јутјуб канала националне библиотеке.

Учествују: проф. др Михајло Пантић, уредник едиције за српско тржиште и директор ИП Архипелаг Гојко Божовић и књижевна критичарка Тамара Крстић. Модераторка је Милена Ђорђијевић.

На трибини ће бити речи о статусу превода словенских књижевности, о рецепцији и заинтересованости читалачке публике у Србији за књижевношћу словенских земања и обрнуто, о заједничким темама словенских књижевника и уметничком свету који они представљају. Учесници ће говорити и о изазовима и препрекама са којима се суочавају писци и читаоци словенских земаља у вези са међусобном рецепцијом и уметничком разменом.

Добро дошли!

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content