БИБЛИОНЕТ 2023 ~ Деца и млади: библиотеке за нове генерације

Градска библиотека „Карло Бијелицки”, Сомбор

У организацији Заједнице матичних библиотека Србије и Градске библиотеке „Карло Бијелицки”, одржан је 17. стручно-научни скуп БИБЛИОНЕТ 2023. који се бавио темом „Деца и млади: библиотеке за нове генерације”.

Скуп је окупио преко 170 библиотекара из читаве Србије, као и госте из региона, а представљена су и искуства из праксе колега из Немачке.
Уз главни део програма, организоване су и тематске паралелне сесије, као и Форум Библиотекарског друштва Србије.
Традиционално, на БИБЛИОНЕТУ је додељена и награда Ђура Даничић за допринос развоју библиотекарства и културе Србије и то Жаклини Николић, директорки библиотеке из Кладова.

Скуп се свих седамнаест година одржава под покровитељством Министарства културе Републике Србије, као и градске управе библиотеке домаћина скупа.

БИБЛИОНЕТ је заједно са представницима ресорног министарства, града Сомбора, директора библиотеке домаћина, отворио и управник Народне библиотеке Србије и председник Управног одбора Заједница матичних библиотека Србије, др Владимир Пиштало. Скупу је присуствовала и заменица управника и секретар Заједнице др Драгана Милуновић, као и колеге библиотекари из Народне библиотеке Србије који су представили искуства из рада наше библиотеке.

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content